חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/09/2014 | 00:37 | מאת: אבי

שלום בן 40 ביצעתי בדיקת דם ושתן תקופתית בשתן מופיע : PROTEINE UR 20.00 MG/DL קריאטנין בדם תקין. האם יש משמעות לרמת החלבון בשתן? או שזה בנורמה? במידה ולא, מה צריך לבדוק? תודה

22/09/2014 | 08:39 | מאת: ד"ר רביב בנידור

למיטב זכרוני את ערכי המעבדה זה בנורמה ובמידה זו אין טעם לעקוב שגרתית , אלא אם כן יש סכרת יתר לחץ דם או מחלה רלבנטית אחרת ברקע , ופה המקום לשאול מדוע נלקחה הבדיקה מלכתחילה ולכן יש לגשת לרופא המשפחה . באנשים בני 40 בריאים אין בעיקרון סיבה לקחת בדיקה זו .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)