כאבים חלשים מתחת לצלעות בצד שמאל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/08/2014 | 18:40 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 41 אמא לשלושה (שניים מהם בניתוח קסרי,האחרונה לפני ארבע שנים) אני בריאה בדרך כלל. לאחרונה אני חשה בכאבים עמומים אך מציקים מתחת לבית החזה הצלעות מצד שמאל. הכאבים מתחילים בעיקר לאחר ארוחה והם יכולים להמשיך מספר שעות לאחר מכן. אין שיפור בזמן מנוחה. יש לציין שמשקלי סכ תקין. אודה לקבלת ייעוץ בנושא... האם יתכן שמאכלים מסויימים גורמים לכך? למרות שהתזונה שלי פחות או יותר אחידה ומכילה את כל אבות המזון (אני נוטה לאכול מתובל) או שמא מדובר בבעיה אחרת. תודה רבה.

10/08/2014 | 07:39 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לפי התיאור מדובר ככל הנראה כאבים ממקור מערכת העיכול . הסיבות הנפוצות הן החזר קיבה - ושט , דלקת רירית הקיבה אך ישנן סיבות נוספות כולל למשל , אם כי בסבירות נמוכה יותר לפי תיאור המיקום אבנים בדרכי המרה . יש מקום לגשת לרופא המשפחה , לנסות טיפול ובמקביל לקחת הפניות לבירור .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)