שיניים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/10/2002 | 13:37 | מאת: יוליה

אני בהריון שבוע 19 וסובלת מכאבי שיניים. האם מותר ללכת לרופא שיניים? אם כן - האם מותר לעבור צילום, לעשות סתימות, גז צחוק, וכד' וכד'?טיפול שורש? האם יש סיכוי, ולו הקטן ביותר, לפגיעה בעובר? מהן ההשלכות של טיפול שכזה? האם זה יכול להשפיע לרעה על העובר לטווח רחוק? איך אדע מה לעשות,שכן כל אחר אומר לי שפירוש משהו אחרץ יש שאומרים שאסור בשום פנים ואופן ויש שאומרים שזה בסדר. מה לעשות? האם לדחות את הטיפול?

14/10/2002 | 19:47 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

יוליה קודם כל מזל טוב מותר ורצוי לטפל בשניים גם בתקופת ההריון יש להזהר ממספר דברים. 1. לא רצוי להיות חשוף ל"גז צחוק" הגז הוא נייטרוס N2O והוא מסוכן בשלבים ראשונים של ההריון. 2. צלומי רנטגן אצל רופא שניים הם בעוצמה נמוכה ובגיל הריון של 19 שבועות והגנה מעל העובר אין זה מסוכן. 3. הטיפולים עצמם אינם מסוכנים אבל צריך לברר לגבי אנטיביוטיקה לפני לקיחה. מאחל לך לידה קלה

17/10/2002 | 19:26 | מאת: יוליה

תודה על תשובתך היסודית והעניינית. שאלה נוספת ברשותך - לפני שידעתי שאני בכלל בהריון - טופלתי אצל רופא שיניים והוא השתמש בגז צחוק. כנראה שהייתי בשבוע 1-2 או משהו כזה. לפי תשובתך, אני מבינה שזה מסוכן. מה עלי לעשות כעת כדי לדעת אם היתה פגיעה בעובר? תודה רבה !

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)