שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/01/2002 | 19:46 | מאת: ענת

בתי בת ה-14 מתלוננת באופן תכוף מאוד על כאבי ראש, כאבי בטן ועוד. עשיתי לה סדרת בדיקות דם ושתן. הכל היה תקין פרט לכך שהתגלה דם בשתן 3+. היא לא היתה במחזור. בבדיקת אולטרא סאונד לכליות לא ניצפו אבנים. היה גודש קל בכליות. מה לעשות עכשיו ? הילדה גם לא שותה מספיק.

24/01/2002 | 11:20 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

לאמא המודאגת קודם כל תדאגי שהילדה תישתה מספיק. יש לבדוק תלונות אחרות כמו צריבה במתן שתן, תכיפות ודחיפות במתן שתן. יש להקפיד על תזונה נכונה ומספקת. ואם התלונות ממשכות לפנות שוב לרופא המשפחה

31/01/2002 | 00:13 | מאת: ד"ר איתי שביט

ענת, לפי מכתבך אני מבין כי לביתך יש שתן דמי, כאבי ראש, וכאבי בטן + כליות היפראקוגניות בבדיקת אולטראסאונד (גודש בכליות לפי תאורך). עליה לעבור ברור מקיף לשלילת מחלה כלייתית כל עוד לא הוכח אחרת. רצוי להפנותה למיון ילדים הקרוב למגורייך לצורך בדיקתה ושקילת המשך ברור או הפנייתה לנפרולוג ילדים במיזת הצורך. במידה והילדה נמצאת במעקב של רופא ילדים או רופא המשפחה הייתי ממליץ להתייעץ עימו לגבי המשך הברור. ד"ר איתי שביט רופא ילדים, בי"ח רמב"ם Pediatric Emergency Fellow , Canada

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)