לחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/02/2002 | 19:30 | מאת: אורה

כיוון שלא נעניתי אשאל שוב מה מוגדר כנפילה חדה בלחץ הדם(שלא בעקבות מחלה/טראומה)? מאיזה שלב מותחל טיפול,ואם כן מה הטיפול הנפוץ? מה הסיכון ומה הגורמים? תודה גדולה מראש למרות ריבוי השאלות אורה

14/02/2002 | 21:21 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

נפילה בלחץ דם היא נפילה מתחת ללחץ דם נורמלי בדרך כלל מתחת ל 100 סיסטולי (הגבוה) או מתחת ל 50 mean שזה חישוב מסיום לש ממוצע. לא מוכרת לי בעיה כרונית של לחץ דם נמוך הדורשת טיפול אבל ידוע כי קופאין מעלה את לחץ הדם

15/02/2002 | 01:53 | מאת: אורה

אכן לא כל לחץ דם נמוך מצריך טיפול אבל האם למשל ירידה פתאומית של לחץ דם לערכים של 90/39 למשל או 80/40 עדיין לא מצריכים בירור וטיפול? זה נבדק ואושר על ידי ביצוע הולטר לחץ דם.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)