מכת חום ומחסור ב B12

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/08/2012 | 16:54 | מאת: אלף

דוקטור שלום. לפני כחודש, לאחר ריצה של 7 קילומטר בלילה חם מאוד, קיבלתי מכת חום. (בתום הריצה הרגשתי טוב. כחמש דקות לאחר הריצה הרגשה של כמעט עילפון, שהגוף לא מצליח לקרר עצמו, נימול בידיים וברגליים, בלבול, כאשר הריצה עצמה לא הייתה חריגה, ולפניה ואחריה שתיתי כמויות גדולות של מים). לאחר כחצי שעה של קירור מסיבי של הגוף במים ומזגן, התאוששתי בהדרגה, ולא היה צורך בפינוי רפואי. מדובר באירוע ראשון מסוגו אצלי, כאשר אני יחסית בכושר. מספר ימים אחר כך עדיין הרגשתי חולשה, בעיקר לאחר חשיפה לחום. שבוע לאחר כך בעת ריצה קצרה יותר (כדי לבדוק שהכל בסדר) הרגשתי סימפטומים דומים אך בעוצמה חלשה יותר. בימים שאחר כך המשכתי לעיתים קרובות להרגיש חולשה ללא קשר לתזמון מאמץ פיזי או לחום. ביצעתי בדיקת דם. הנתון היחיד שחרג מהתקן היה הגודל של ההמוגלובין - שהיה קטן מהטווח, אך הבנתי שכאן יש בעיה רק עם יש חריגה למעלה. שתי התוצאות האחרות של ההמוגלובין היו תקינות לחלוטין. התוצאה של B12 הייתה ממש בסף התחתון (164) והבנתי שמחסור ב B12 מתאים למרבית הסימפטומיים (וכנראה שאין קשר למכת החום). מספר ימים בודד לאחר נטילת כדורי B12 תחושת החולשה פחתה במהירות ובהמשך נעלמה לחלוטין. אך לאחר ריצה נוספת שבוע וחצי לאחר תחילת נטילת B12 שוב הרגשתי נימול ברגליים מספר דקות לאחר תום הריצה, שפסק מעצמו. האם אני מפספס סימן אזהרה ועלי לבצע בדיקה נוספת? (לב? דם? מערכת עצבית?) למרות שאין סימנים לכך. או שעלי פשוט לתת למערכת מעט יותר זמן בשיקום עצמי? האם יש קשר בין ה B12 ובין מכת החום או החולשה לאחר הריצות הבאות? האם הרמה המדובר של B12 יכולה להסביר את החולשה או שהשיפור היה מקרי ולא קשור לויטמין? (מיותר לציין שהרופאה הכללית שלי לא חזרה אלי לאחר תוצאות הבדיקה, למרות שהתלוננתי על סימפטומים המתאימים לרמה נמוכה של B12 כאשר הרמה שהתקבלה הייתה בתחום המקובל, אבל בקציהו). תודה מראש. א.

29/08/2012 | 18:56 | מאת: ד"ר רביב בנידור

דוקא איני חושב שהויטמין אחראי לרוב התסמינים שלך - בטח לא לבלבול וחום לאחר ריצה אם כי ייתכן ויש לו חלק [ לא בלעדי ] לנימול . אין ספק שכדאי להשלים את הויטמין . האם נבדקו מגנזיום ופוספור ? סידן ? ייתכן ויש גם מקום לגב תחתון . בכל אופן - כל זמן שהתופעות הן קצרות מועד וכוללות נימול חולף בלבד לאחר ריצה של מספר קילומטרים איני חושב שיש לך סיבה לדאגה . עצם השינויים בתאי השריר , כלי הדם ומערכת העצבים והאנדוקרינולוגיה בגוף לאחר מאמץ גופני עלולים לגרום לתחושה כזו .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)