חום גבוה לא מוסבר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/08/2012 | 22:28 | מאת: יובל

שלום מזה 10 ימים אני סובל מחום גבוה קרוב ל-40 אשר עולה ויורד לסרוגין ללא כל הסבר אין לי כל תסמינים אחרים כל בדיקות הדם כולל וירוסים וסרולוגיה יצאו תקינים בגדר הנורמה רופאת המשפחה נראתה לי די עובדת עצות חשב לציין שהחום כמעט ולא מורגש .... עד שמתחילים כאבי ראש בהתחלה מינורים ואחר כך מתגברים לרמה מפלציתי ונרגעים אחרי כדור או שתיים בשלב זה אני גם מתחיל לחשוש .... אני בן 35 בריא ללא מחלות רקע אודה מראש יובל

06/08/2012 | 09:04 | מאת: ד"ר רביב בנידור

עדיין יש סיכויים רבים כי מדובר במחלה ויראלית . מאידך,לאור 10 ימי חום למרות בירור אינטליגנטי שרופאת המשפחה ביצעה לפי תיאורך ניתן לשקול הפניה למיון או לסרוגין לנסות להרחיב סרולוגיות שנשלחו [ איני יודע אילו נשלחו ואילו לא ] כולל QFEVER , WEST NILE , ריקטסיה [ אם כי האבחנה עדיפה במשטח ישיר שגם ניתן לבצע בקופה ] ו HIV . ניתן גם להוסיף טיפול אנטיביוטי אמפירי בדוקסילין . יש אבחנה מבדלת פרט למחלות זיהומיות . בעיני כל האופציות הנל קבילות והחולה ורופאת המשפחה צריכים להחליט ביחד את האופציה המועדפת עליהם . בדרך כלל שילוב של רופאת משפחה וחולה אינטליגנטים כמו שנשמע שיש כאן יכולים להסתדר יופי .

06/08/2012 | 09:14 | מאת: יובל

C.burnettii R.conorii.R. typhi q fever כולם הגיעו Nonreactive אני מטופל כבר 3 ימים בדוקסילין 100 פעמים ביום

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)