שאלה לגבי טעם בפה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/03/2012 | 13:52 | מאת: שירן

במהלך החודש וחצי האחרון הטעם בפה אצלי בעצם נעשה מר וכל מה שנכנס לפה נעשה טעם רע ומר עשיתי בדיקה מקיפה אצל א.א.ג וכן ביקרתי אצל גסטר' ששלל בעיות קיבה השאלה היא מה בהמשך כי העניין לא נעלם אלה רק מתגבר וממש לא רואה את הסוף וזה ממש מתסכל הטעם בפה או שנעשה מר מאוד או מלוח מאוד עד כדי כך שלא יכולה לאכול שום דבר שאפילו את המלח בלחם אני מרגישה וזה לא הגיוני אז מה לעשות??

24/03/2012 | 20:25 | מאת: ד"ר רביב בנידור

חשוב האם כל הזמן הטעם רע בפה? האם יש גם ריח רע מהפה ? פה באמת חשוב לבדוק למשל בעיות דרכי עיכול וטוב שהיית אצל גסטרואנטרולוג. בעיה למשל כשיש טעם וריח רעים הוא סעיף ע"ש זנקר - ZENCKER DIVERTICULUM - מעין "כיס" בושט שיכול לגרום לכך . כמו כן , במידה שמדובר רק בבעיה בחוש הטעם הייתי מפנה גם לנוירולוג להערכה בשאלה של מחלות שעשויות להשפיע על העצבים הקרניאלים האחראים להעביר את הטעמים לקורטקס ולפה ולסת . בהצלחה . בעיות מסוג זה הרבה פעמים מסתדרות מעצמן והרבה פעמים לצערי ממשיכות זמן רב ללא אבחנה ברורה .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)