בדיקת cmv

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/12/2011 | 10:50 | מאת: עמי

אישתי בהריון בשבוע ה- 12.5 בדיקת ה-cmv מראה תוצאות cmv igg חיובי חלש 40.8 ו-cmv igm שלילי. מה זה אומר המצב תקין או לא ???

11/12/2011 | 11:26 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לדעתי מדובר בתשובה תקינה. CMV הינו וירוס אשר גורם למחלת הנשיקה- אם הדבקה ראשונית מתרחשת במהלך ההריון יכול לגרום למומים קשים בעובר. IGG חיובי משמעותו שאשתך נחשפה בעבר לוירוס ולכן לא סביר שתחלה שוב במהלך ההריון. IGM שלילי משמעותו שלא היתה הדבקה בוירוס בחודשים האחרונים. לגבי הרמה הנמוכה של IGG-יש לעדכן עם רופא הנשים המטפל. אינו דורש כל טיפול.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)