עקיצת עקרב או עכביש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/11/2011 | 21:31 | מאת: אוריי

לפני 60 שעות נעקצתי בחוף הים בשעות הבוקר, לא ברור לי ממה בדיוק. מאז באיזור העקיצה יש אודם, חום של המקום וכאבים עזים. ככל שעוברות השעות הנפיחות מתגברת. לפני 24 שעות התחלתי אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין. חום גופי 37.3 לחץ הדם תקין. למרות האנטיביוטיקה אין שיפור אלא החמרה מבחינת הנפיחות. מה לעשות??? תודה

08/11/2011 | 08:07 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

קשה לדעת ממה נעקצת .התיעצתי עם ד"ר לוריא ממחלקת מידע בהרעלות ברמב"ם לאחרונה מדווחים מקרים רבים של עקיצה מדג הנקרא שפמית ארסית היכל לעתים להפלט לחול. בכל מקרה, לא נוכל לדעת את מקור העקיצה. כעת מדובר בזיהום בעור - צלוליטיס. במידה ואין שיפור במצבך יש להבדק שוב ע"י רופא - לעתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי דרך הוריד לפי שיקולו של הרופא. כמו כן יש לודא שאין גוף זר באזור.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)