שאיפת גז בישול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/11/2011 | 23:12 | מאת: אפרת

אתמול בעת בישול על שני ראשי גז הכיריים, אחד מראשי להבות הגז כבה והתחיל לדלוף ממנו גז, ללא שהבחנתי בכך. בשלב מסויים בעת הבישול, התחלתי להרגיש קוצר נשימה וחולשה ורק שניסיתי להבין את פשר הרגשתי הלא טובה, הבחנתי בגז שדלף וכיביתיו מייד. איני יודעת בוודאות כמה זמן שאפתי הגז, להערכתי לפחות שעה אם לא יותר. כל חלונות הבית היו סגורים בשל הגשמים למעט פתח קטן של חצי ס"מ בחלון שהיה קרוב למקום בו בישלתי.מייד איווררתי את כל הבית ונשמתי ארוכות אוויר צח מחלון ביתי. נשימתי הפכה אט אט לסדירה ורק נותרה תחושת עייפות נוראית וצורך עז לישון ופחדתי לאפשר לעצמי לישון שמא זו תופעת לוואי של שאיפת הגז. רק לפנות בוקר איפשרתי לעצמי להרדם והיום, 24 שעות אחרי, עדיין אני חשה בעייפות מוגברת וחולשה, מרגישה שהנשימה שלי תקינה ויש כניסת חמצן טובה, אך לעיתים חשה בדופק לב מהיר וברצוני לדעת אם די היה שיצאתי לנשום אוויר צח ולהמתין בסבלנות שכל התסמינים יעברו, או שעליי לגשת להבדק והאם חלילה נגרם לי נזק כלשהו משאיפת הגז והאם תופעות הלוואי שאני מרגישה הן תוצאה של מה שקרה לי ואם כן, מתי הן אמורות לפוג? אודה על תשובה מהירה בנושא כי אני מאוד טרודה ומודאגת.

06/11/2011 | 20:05 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לצורך תשובה מהירה ממליצה לפנות למוקד מידע בהרעלות בביח רמב"ם בטל 04-8541900 המוקד מאויש 24 שעות ברופאים המומחים בהרעלות אשר יתנו לך מידע מדויק.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)