עקיצת עכביש?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/10/2011 | 20:48 | מאת: אלמוג

שלום, עקצו אותי כבר 3 פעמים ברגליים, עקיצות דוגמתן מעולם לא ראיתי: המקום התנפח מאד, האדים ואחרי מספר ימים החל להגיר מוגלה. לא התרגשתי אבל כשהופיעה שלשום תופעה דומה בין העפעף לגבה, התחלתי לחשוש מאד. המקום כואב, לוחץ והמראה מחריד - אדום, ארבעה "עיגולי" מוגלה ובפנים מעין סימן שחור. היות וזה בפנים זה מעורר חשש. רופא המשפחה לא זיהה בדיוק באיזה חרק מדובר אבל חבר זיהה כעקיצת שישן ואכן מצאנו עכביש קטנטן בבית שדומה לתמונה שראיתי באינטרנט. רשמו לי אנטיביוטיקה מסוג Cephalexin וכן telfast אבל באינטרנט קראתי שלעתים נוהגים לטפל בכך בסטרואידים. האם הטיפול מספק? תוך כמה זמן אמור לעבור והאם עתידה להישאר צלקת? האם יש להוציא את המוגלה? האם עלי להיוועץ ברופא עור מומחה בעקיצות חרקים ולא די ברופא משפחה? הרבה הרבה תודה על העזרה

29/10/2011 | 08:29 | מאת: אלמוג

כמה דחוף הפורום? מעל 48 זה דחוף? מצפה לתשובה בקוצר רוח תודה

29/10/2011 | 10:51 | מאת: חוצפה

האם נהוג אצלכם לא לענות לכל השאלות ולבחור למי לענות ולמי לא?

01/06/2012 | 14:05 | מאת: רן

אינני רופא ו/או בעל ידע רפואי אך אני אנטומולוג שמתמחה בעיקר בעכבישים. השישן החום הוא עכביש בישן מאוד ולא יתקוף סתם בני אדם. ברוב המקרים הוא יעדיף לנוס על נפשו מאשר להתעמת. הנשיכות מתרחשות בדרך כלל בלילה כשקריר יותר, אז הוא יוצא ממחבואו כדי לצוד ומשוטט בבית ועולה בשוגג על אנשים ישנים. כששולחים יד מתוך שינה ונותנים מכה או מצמידים אותו כנגד הגוף, אין לו ברירה אלא להתגונן ורק אז הוא נושך. הנשיכה אינה כואבת וברוב המקרים אפילו אינה מורגשת, ורק לאחר מספר שעות מתחילים התסמינים להופיע. אם אינך זוכר את רגע הנשיכה, תוכל אולי לזכור שמשהו הילך עליך כשישנת ושלחת יד כדי לסלקו. אחרת, קשה להאמין שזהו אכן השישן החום. המרכיבים העיקריים בארס העכביש הינם אנזים המפרק רקמות, ורעל אשר גורם להרס כדוריות דם אדומות, ולכן הנשיכות מתאפיינות באדמומיות סביב מקום הנשיכה, שמתפתחת לשלפוחיות לבנות, ובמקרים מסויימים גם פצעים פתוחים ומוגלתיים שחושפים את הבשר והעצמות. התופעה מלווה בכאבי ראש, כאבים וחום באיזור הנשיכה, דופק מואץ, חום גבוה ובחילות. חוויה בהחלט לא נעימה. אין טיפול מוכח וחד משמעי בנשיכה. אנטיביוטיקה לפעמים עוזרת ולפעמים לא. ניקוב הפצע וניקוז הארס הוא אבסורדי מכיוון שהארס מתפשט במחזור הדם ואינו מקומי בלבד. כמו כן אין גם נוגדן לארס ולכן נשיכת העכביש נחשבת למסוכנת מאוד. מוות קורה לעיתים נדירות, בעיקר כשמדובר במבוגרים מאוד או תינוקות שהמערכת החיסונית שלהם חלשה.

20/08/2012 | 13:49 | מאת: יובל

היי רן, מצאתי לי מספר פעמים עכביש הדומה לשישן החום, אך אינני בטוח בכך שזה הוא. אם אשלח לך תמונה תוכל לזהות ולאשר לי את העניין?? תודה. אשמח אם תיצור איתי במייל [email protected]

17/02/2013 | 22:55 | מאת: karina

שלום רן, הבן הקטן שלי נעקץ בלילה, רופה עור אמר שככל הנראה מדובר בעכביש ביתי, נתן טיפול של סטרואידים, רופה ילדים נתן גם אנטיביוטיקה. בינתיים הילד עם חום גבוה ואני לא יודעת למי לפנות עוד לעזרה! בבקשה תנחה אותי... אני מפחדת לפספס משהו בעניין. תודה מראש.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)