תינוקת בת שנה וחצי התעלפה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/10/2011 | 22:18 | מאת: אורלי

שלום בתי בת שנה וחצי. כאשר בוכה עוצרת את נשימתה שפתיה מכחילות אך היא נרגעת בדר"כ. אתמול נסעה במכונית הקטנה שלה בימבה. לקחה תנופה ונפלה הצידה. קיבלה מכה והחלה לבכות. היא בכתה נורא חזק החזקתי אותה בידיים שלי ופתאום הפסיקה לבכות סגרה את הפה. פזלה גיגלה עיניים והיא התעלפה. אני נורא נלחצתי התחלתי לתת לה סטירות קטנות בלחיים לנער לה את הפנים. לא חשבתי על כך שאני יכולה להרים לה את הרגליים כמו למבוגרים. רצתי איתה למטבח. הכבתי אותה על השייש והרטבתי לה את הפנים והיא פתחה לאט לאט את העיניים והחלה לבכת שוב. כל זה היה כמו דקה. מיד התקשרתי לקופת חולים והרופאה שאני לא מכירה שכנעה אותי לא לנסוע לבית החולים היא אמרה שזו תופעה אצל ילדים. ציינתי שהיא נולדה עם apnea הייתה בפגייה ברמבם 11ימים. היא נולדה 3200 בשבוע 36 אך הייתה מורידה את הסיטורציה. הייתה מכחילה בזמן שינה אפילו. היא עברה את כל הבדיקות ברמבם אפילו במעבדה אצל פילר. התוצאות היו כולן תקינות. ועכשיו זה. הרופאה אמרה לי שאין קשר. מדוע זה קורה? מה אוכל לעשות? האם הייתי צריכה לנסוע לבית החולים כשזה קרה? היא אכלה כרגיל, שיחקה כרגיל כאילו לא היה שום דבר. תודה אורלי

06/10/2011 | 11:23 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

יכל להיות שמדובר ב- BREATH HOLDING SPELLS התעלפות או פרכוס לאחר בכי ממושך של ילד. יש להבדק ע"י רופא ילדים

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)