זיהום המתחיל בצורת חצ'קון.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/09/2011 | 18:28 | מאת: ירון איתן

שלום רב, אודה לך אם תקדישי את הזמן לקרוא את כל ההודעה שאני רושם. זאת פעם שניה שמופיע לי בגוף מן פצעון שמתפתח ומפתח אדמומיות, ובהמשך מתחיל להיות כואב מאוד ומגביל. הצירוף בין שני המקרים, זה שהוא מופיע לי ממש בסמוך לטיסה לאפריקה (אפשר לומר על המטוס, אבל טרם מגיעים לאפריקה) בפעם הראשונה זה הופיע בברך והזדהם לי בצורה מאוד חריפה, ככל הנראה בגלל החיכוך בהליכה עם המכנס ועם טיפול לא טוב פה, כאשר הגעתי לארץ הפצע היה מדולק מאוד שנאלצו לעשות פתיחת אבסס, אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 ומשחה אנטיביוטית לטיפול. הפעם זה מופיע על היד מתחת לכף היד, רמת הסבל היא הרבה יותר נמוכה, ככל הנראה בשל המיקום של הפצע, אך אני רואה שזה מתחיל להתפתח ויש לי עוד כחמישה ימים לשהות פה (בקניה, בנושא עסקים ולא חופשה) מהארץ הבאתי איתי את האנטיביוטיקה אוגמנטין ותחבושות אך ככל הנראה שכחתי את המשחה האנטיביוטית. כעת, אני מחטא עם בפנטן ותמיד כשאני בחוץ אני עם פלסטר. אתמול התחלתי לקחת כדור אוגמנטין אחד ביום (במקום שניים שהרופאה נתנה במקרה הקודם) רק בשביל להתחיל את הטיפול בבעיה. יש לי אפשרות לקנות פה משחה אנטיביוטית בשם בקטרובן, שלפי הבדיקה באתר, היא טובה ומאושרת בארץ. חשוב לי לטפל בזה בהקדם האפשרי, על מנת שלא יתפתח למשהו גרוע יותר, ביחוד שאני אהיה שלושה ימים באזור מנותק מרפואה מתקדמת. אשמח לתגובת המומחים בפורום בהקדם, מה מומלץ לעשות. לקנות את המשחה? להמשיך עם האנטיביוטיקה? ממה נובע הפצע הזה? ועוד כל פעם ממש לפני שאני מגיע לאפריקה. תודה רבה על קריאת השאלה הארוכה, ועל התגובה שתבוא, ירון

16/09/2011 | 07:53 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

איני יודעת ממה מתפתח הפצע , יכל להיות שמדובר בפרונקל - זיהום בזקיק השערה או ציסטה שומנית מזוהמת INFECTIOUS SABESIOUS CYST ממליצה לטפל באוגמנטין פעמיים ביום וניתן להוסיף גם משחה אנטיביוטית אך לא הכרחי. כשתחזור ארצה יש להבדק ע"י רופא שכן במקרה של אבסס יש צורך בניקוזו ע"י פתיחה כירורגית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)