עילפון תוך כדי בכי?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/09/2011 | 13:22 | מאת: אורית

שלום בתי בת 5 בפעם השניה שעושה אותו סיפור קבלה מכה חזקה. מתחילה לבכות חזק בא אלי איך שמגיע אלי העיניים שלה מתגלגלות ותוך כדי נופלת על הרצפה ולא שומעים אותה העיניים עדיין לא במקום הפה מכווץ אני הרמתי   את הרגליים ותפסתי בקבוק מים שהיה השולחן שפכתי אליה ובאמת תוך דקה וחצי התעוררה והתחילה שוב לבכות האם אני עושה נכון?והאם זה נקרא עילפון וצריכים לבדק אותה?

13/09/2011 | 13:39 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

נראה שמדובר ב- BREATH HOLDING SPELLS התעלפות או פרכוס לאחר בכי ממושך של ילד. מדובר באבחנה שבשלילה ולכן יש להבדק ע"י רופא ילדים בכל מקרה -במקרה של התעלפות לא מומלץ לשפוך מים אלא להרים את הרגליים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)