עקיצת דבורה או צרעה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/08/2011 | 19:59 | מאת: אורית

נעקצתי בצוואר על ידי דבורה או צרעה ( לא הספקתי לזהות זה היה מהיר מדי). האם עלי לגשת לבדיקת רופא? זה כואב מאד ואני חשה תחושת חום בעורף.

11/08/2011 | 12:02 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

עקיצת צרעה יכולה להיות מלווה בכאב מקומי עז ובאודם מקומי. במידה ומופיע קוצר נשימה, נפיחות של השפתיים או הלשון או פריחה מלווה בגרד ע"פ הגוף (חזה זרועות) -כל אלו הם ביטויים של תגובה אלרגית לעקיצה : במידה והם מופיעים יש לפנות בדחיפות לרופא מטפל או מיון. במידה ולא- הטיפול הוא בנוגדי כאבים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)