עקיצה ע"י חרק לא ידוע בכף הרגל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/08/2011 | 22:37 | מאת: סיני

שלום, אני חיילת בת 20 שמשרתת ברמת הגולן. לפני כיומיים עקץ אותי חרק ברגל שמאל בבוהן, והתפתלתי מכאבים נוראיים, אודם, גירוד ואף נפיחות. אני אפילו לא מצליחה לדרוך על כריות כף הרגל. לא ידוע איזה חרק עקץ אותי, כי לא הספקתי לראות אותו, אך העוקץ שלו היה יחסית גדול. לא פינו אותי באותו היום מהבסיס לראות רופא, רק יום וחצי לאחר מכן ועדיין ישנה נפיחות, אודם, גירוד וכאבים. כשבד אותי הרופא הצבאי, הוא אמר שבעקבות שמקום העקיצה הוא מקום רגיש, אז בגלל זה כף רגלי התנפחה כך ונתן לי מישחה לאלרגיה ולדלקות בעור. אך זה לא נראה לי הגיוני שהכאבים ממשיכים כ"כ הרבה זמן ולא עוברים. אשמח אם תייעצי לי מה לעשות בנידון ואם אצתרך ללכת לעוד רופא לייעוץ חוזר. תודה רבה מראש!

04/08/2011 | 22:40 | מאת: סיני

שכחתי להוסיף שהרופא טען שאם לא היו לי תגובות אלרגיות כגון: בחילות, הקאות, סחרחורות או פריחות אז אין מה לעשות עם זה מלבד משחה. שוב, האם זה בסדר?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)