מה פירוש המילה בלינגולה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

31/07/2011 | 15:16 | מאת: פאני

בעלי עבר בשבוע שעבר c.t ונמצאו שיוניים פיברוטים קלים בלינגולה? מה פירוש המילה בנינגולה? לאיזה רופא עלינו לפנות. נא תשובתך בהקדם האפשרי. תודה פאני

31/07/2011 | 18:54 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

הלינגולה הינו אזור במרכז הריאה השמאלית. לריאה הימנית יש 3 אונות: עליונה אמצעית ותחתונה. לריאה השמאלית יש 2 אונות: עליונה ותחתונה. הלינגולה נמצאת באמצע הריאה השמאלית באזור שהוא המקביל לאונה האמצעית בריאה הימנית אולם הוא שייך לאונה העליונה של הריאה השמאלית. בכל מקרה לממצא שתארתם אין כל משמעות קלינית.

04/08/2011 | 12:21 | מאת: פאני זפרני

תודה רבה רבהלך,וכל טוב, פאני זפרני

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)