נשרפתי בבריכה וקיבלתי כווית שמש + שלפוחיות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/07/2011 | 10:22 | מאת: איתי

אני בן 17...הייתי בבריכה ולא שמתי קרם הגנה, ישבתי בשמש כמה שעות, כשחזרתי הביתה ראיתי שנשפרתי ולא עשיתי מזה עניין זה קצת שרף וזה אמרתי שזה יעבור, אחרי יומיים שמתי לב שהופיעו לי שלפוחיות צהובות - ירוקות על העור באיזור הכוויה, אני ממש לחוץ ולא יודע מה לעשות עם זה! אמא שלי נלחצה ומיד מרחה לי משחה נגד כוויות שנקראת תריאולון והמון קרם לחות, מחר אלך לראות את רופא המשפחה שלי... מה לעשות עם זה? זה מסוכן? זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לעור שלי באיזור הכוויה (צלקות וכדומה)? איך זה מחלים? כמה זמן זה אמור לקחת?

31/07/2011 | 18:47 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

כוויות שמש אינן מותירות צלקת אולם הן תורמות להזדקנות מוקדמת של העור(קמטים וכתמים)ןמעלות סיכון לסרטן עור. במידה ויש צבע צהוב ירקרק על השלפוחיות יש לוודא שאין באזור זיהום חידקי הדורש טיפול במשחה אנטיביוטית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)