עקיצות מרובות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/07/2011 | 09:39 | מאת: דידו

היי מרב, אני משלשום בלילה התחלתי להתגרד, וזה היה בזמן שישבתי מחוץ לדירה עם חברים (יש לציין שאני גרה בקיבוץ), אז אני כמו כולם מתגרדת ואח"כ מופיע אדמומיות בולטות-כמובן, יתושים. אך, אתמול לאורך היום, כל פעם התגרדתי במקום אחר ושוב הופיעו הבליטות האדומות-האם זה ייתכן שכל אלו הם יתושים? הם עוקצים דרך בגדים? וגם היום בבוקר קמתי עם עוד 2-3 עקיצות, כשאני תוהה איך לא הרגשתי או התעוררתי מהזימזום המעצבן שלהם, כמו תמיד?! זה מפחיד אותי כי חלק הבליטות מאוד גדולות ואדומות מאוד-כולן באיזור הרגליים-מהירכיים ומטה, כמעט אפילו באותם מקומות בשתי הרגליים. האם יש לי סיבה להילחץ? אם לא -מה כדאי למרוח/לשים על מנת להרגיע את העור, כי יש כל כך הרבה ואני רוצה לקרוע את העור מגירודים! תודה רבה, דידו

17/07/2011 | 17:30 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

נראה שמדובר בעקיצות יתושים או ברחשים מדשא. יש צורך להמרח בחוצר נגד יתושים. לאחר העקיצות ניתן לשטוף את האזור עם מים ובכון זה מרגיע את הגרד או להשתמש במשחת פנסיל מקומית (ללא מרשם רופא)

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)