הכשת נחש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/06/2011 | 04:26 | מאת: חנה

שאלתי היא האים אדם שהוכש על ידי נחש צפע וקיבל נסיוב .מה קורה אילו אותו אדם הוכש לאחר מםפר שנים או פחות .יכול שוב לקבל נסיוב ??? תודה חנה

16/06/2011 | 10:15 | מאת: n

בכל מתן נסיוב ישנו סיכון לתופעות אלרגיה במתן שני של נסיוב סיכון זה גובר הכשת צפע יכולה להיות מסכנת חיים ולכן במידה ויש הטוויה למתן נסיוב בפעם שניה נותנים לחולה הכנה תרופתי (סטירואידים,פנרגן ולעתים אף אדרנלין) בכדי להוריד את הסיכוי לתגובה אלרגית. (בהתיעצות עם ד"ר לוריא ממחלקת מידע בהרעלות רמב"ם)

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)