viral encephlitis

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/06/2011 | 16:03 | מאת: רמי ארבל

אשתי ( בת 73 ) מחלימה מאנצפליטיס וירלית שנגרמה ע"י הרפס וירוס ( 14 יום אציקלווריד לוריד וטפול תומך ) . ביודעי שהרפס וירוסים בדרך כלל נשארים בגוף, ( סימפלקס, זוסטר ) שאלתי - מה הסכוי להתקף חוזר? בתודה,

16/06/2011 | 11:42 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

וירוס ההרפס נמצא במצב לטנטי (חבוי) במערכת העצבים אצל אחוז גבוה באוכלוסיה. במצבי דיכוי חיסוני או דחק כגון מחלה או ממאירות הוירוס יכל להתפרץ ולגרום לתפרחת עורית כואבת בגוו (שלבקת חוגרת) או להתפשט הנוזל השדרה ולגרום לאנצפליטיס. לסיכום מה שקובע אצת הסיכון להתקף חוזר הינו המצב הבריאותי הכללי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)