מכה יבשה במצח ונפיחות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/06/2011 | 20:19 | מאת: ספי

בית בת 12.5 קיבלה מכה במצח מעל העין מעמוד. בתחילה, המקום היה נפוח בגודל כדור פינג פונג. שמתי לה קרח ולחצתי ככל שיכולתי. לאחר כשעה וחצי היא נרדמה כאשר קמה המקום הפך לנפוח יותר. אין לה כאבי ראש ו/או בחילות והיא מתפקדת כרגיל. המקום מתחיל לקבל צבע כחול והנפיחות מתפשטת. האם יש צורך לקחת אותה לרופא או שאפשר לעשות משהו בקשר לנפיחות.

09/06/2011 | 14:12 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

מדובר בסימן חבלה חיצונית משמעותי לעתים שטף דם כזה יכל להיות מלווה בשבר של עצם הגולגולת הקדמית ולכן יש להבדק בהקדם.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)