תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

28/05/2011 | 11:57 | מאת: טל

ד"ר סלוטקי שלום רב, אני בת 40 בריאה בכללי. לאחר התקפים שהתחילו מהגב ונמשכו לרצועת החזה פניתי לרופא שהפנת אותי לבצע בדיקות דם. תוצאות הבדיקות הגיעו וערכי תפקודי הכבד גבוהיים (לדעתי גבוהים מאוד) ALK=132, GOT=297, GPT=402, GGT=307, LDH=671. אני רוצה לציין שאני לא שותה אלכוהול ולא נוטלת תרופות כמעט אף פעם למעט בשנה האחרונה בגלל דלקות חוזרות בגרון. ב נובמבר 2010 אושפזתי בבי"ח בעקבות דלקת בגרון וטופלתי באנטיביוטיקה וכטיפול מנע נטלתי אנטיביוטיקה (כדור אחד ביום) במשך 30 יום. בינואר שוב חזרה לי הדלקת טופלתי בזריקה אנטיביוטית. ומאז אני מקבלת פעם בחודש זריקה כטיפול מנע (6 זריקות). האם זה הגורם לתוצאות הגבוהות שציינתי ואין צורך לדאוג או שעליי לגשת לטיפול דחוף?

28/05/2011 | 23:38 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לפי מה שכתבת את סבלת מכאבי גב וחזה ובבדיקות הדם ישנה הפרעה בתפקודי הכבד. יש בהחלט צורך בבירור. מומלץ לבצע US בטן עליונה הכולל את הכבד וכיס המרה וכן בדיקה לזיהוי וירוסים העלולים לגרום לדלקת כבד. יש לבדוק בבדיקות הדם רמת בילירובין עמילז ספירת דם ותפקודי קרישה. יש צורך בבדיקת רופא המשפחה והמשך בירור.

29/05/2011 | 14:46 | מאת: טל

המון תודות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)