התקף רעידות וכאבי ראש .

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/04/2011 | 00:10 | מאת: מורן

ד"ר שלום, ביתי בת 17, נערה בריאה ללא מחלות כרוניות או אלרגיות למינהן. ביום חמישי בלילה, היא ישבה במחשב, ולפתע החלה לרעוד מקור בצורה מפחידה, היא נטלה אופטלגין עוד שהרעידות היו נסבלות, אך עד מהרה הדרדר המצב, עד כדי כך שלא יכלה להחזיק כלום, לדבר, ואף נשכה את לשונה מספר פעמים, בנוסף היא לא הפסיקה לזעוק "כואב לי הראש" . למרות מפזר חום שהופעל בחדרה ושמיכות רבות שכוסתה בהן, היא המשיכה לטעון כי קר לה, לדעתי היא אפילו הזתה מעט. לשכב היא לא יכלה והתלוננה מספר פעמים על בחילות ותחושת הקאה. לאחר חצי שעה של רעידות, הן נרגעו, אך כאב הראש עדיין נשאר. הצמדתי לה מגבת אל הראש, הכנתי לה תה וכל היוצא בזה, לאחר שעות של בכי היא נרדמה לבסוף בשעה 5 בבוקר, כשהתעוררה - עדיין התלוננה על כאבי ראש, רצנו אל הרופאה, אך לצערי רופאת הילדים הקבועה במרפאה לא הייתה-ובמקומה נכחה מחליפה שהייתה די אדישה למשמע אוזניה, גם לאחר שציינתי בפנייה כי היא אושפזה בילדותה בשל דלקת קרום המוח ויראלית וכי אני מודאגת מכך. היא ערכה לה מספר בדיקות, ואמרה כי ייתכן וזו שפעת ואם המצב יחמיר להגיע למוקד. מאז עברו שלושה ימים, הילדה מתלוננת על הרגשה של מעין "כובד" באזור האחורי של הראש, העורף. בנוסף היא לא מסוגלת לשבת, משום שישיבה ממשוכת מביאה לכאבי ראש וצוואר, וכתוצאה מכך יוצא שהיא כבר שלושה ימים שוכבת בספה, חיוורת, תשושה, עם מעט כאבי רגליים, ותחושת "כבדות" של הראש. שאלתי היא האם ייתכן והיא לוקה בלדקת קרום המוח בשנית? כרגע אין לה חום והיא גם לא הקיאה. אך ההרגשה הכללית שלה, וההתרשמות שלי מההתנהגותה לא טובות כל-כך! ביום רביעי תערך לה בדיקת דם, האם כדאי להגיע לרופא? למיון? או פשוט לחכות? אודה לתשובתך.

26/04/2011 | 10:59 | מאת: מ

אם יש חשד לדלקת קרום המח יש להבדק במיון נדיר שתהיה דלקת קרום המח ללא חום גבוה נראה שמדובר בשפעת אך קשה לי להעריך מעבר לזה ולכן יש מקום לבדיקה חוזרת ע"י הרופא המטפל

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)