חשד לפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/03/2011 | 15:16 | מאת: נאוה

האם יש מקום להמשיך בירור ע"י CT או MRI במידה ואין ממצאים בצלומי רנטגן ויש כאבים עזים בע"ש מותני עם הקרנה לירך. האם ניתן לראות פריצת דיסק ב צלומי X RAY ?

18/03/2011 | 17:44 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לא ניתן לראות פריצת דיסק בצילומי רנטגן רב כאבי הגב חולפים באופן ספונטאני תוך טיפול בנוגדי כאבים ונוגדי דלקת ואין צורך בבדיקות נוספות ישנם מצבים כגון חום, ירידה במשקל,חבלה, שינוי עצבי בגפיים כגון חוסר תחושה או חולשה,וקושי במתן שתן המחייבים בדיקה מיידית בשאר המקרים יש להבדק ע"י רופא משפחה או אורטופד והוא יחליט על נחיצות בדיקת הדמייה נוספת

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)