פעוט עם דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/01/2011 | 02:17 | מאת: רועי

שלום, הבן של אח שלי בן שנה וחודשיים-שלושה, והוא סובל כרגע מדלקת אוזניים, שאני יודע שהיא אופיינית לגילאים האלה. העניין הוא שהלילה הוא הקיא את התרופות שנתנו לו (אנטיביוטיקות ונוגדי-חום), אמנם רק פעם אחת, אבל זה כבר מדאיג. הם קצת מודאגים כי הם נותנים לו נורופן ואקמולי לסירוגין, והחום לא ממש מצליח לרדת. הרופא ילדים אמר להם שחום של 39 מעלות זה תקין לדלקת אוזניים אצל ילדים בגיל הזה, מה שנראה קצת חשוד בעיני, היות ואני סטודנט לרפואה בעצמי ולפי מה שאני יודע - חום של 39 ומעלה הוא חום שצריך להוריד ויהי מה, מה גם שהוא מגרד את ה-40 ביומיים האחרונים. השאלה לי היא כזו - אם הוא יקיא שוב את התרופות, האם הם צריכים לפנות למוקד לילה או לבי"ח מחר בבוקר, בכדי שהוא יקבל משהו נוגד הקאות, ואולי במקרה הגרוע - שיתחיל לקבל את התרופות דרך הוריד? מישהו אמר להם גם שאולי כדאי לתת אנטיביוטיקה במינון של חצי ממה שהרופא כתב, דבר שהוא בעיני ייהרג ובל יעבור, כי לפי מה שאני יודע - אנטביוטיקה נותנים הכל, או שלא נותנים בכלל, מחשש להתפתחות עמידות. מה דעתך בעניין?

23/01/2011 | 23:51 | מאת: MEDISHON

למיטב ידיעתי (כאבא וחובש, לא רופא) חום גבוה במשך יומיים-שלושה שאינו יורד בתרופות, מצריך פנייה לבי"ח.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)