מחנק באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/12/2010 | 04:18 | מאת: דני

דוקטור שלום, אני אדם בריא מאוד באופן כללי, שומר על תזונה נכונה ואף עושה כושר 2-3 פעמים בשבוע,בן 27, גובה 184, משקל 85, עובד ולומד - סטודנט , לא מעשן . בשבועיים האחרונים , אני נתקף בלילות תוך כדי שינה בקוצר נשימה / מתעורר לאחר 3-4 שעות כי הגוף לא מכניס אויר כמו שצריך, והגוף גם לא מסדיר את הכנסת האויר, גם כאשר אני יושב כבר שעה כמו עכשיו ומנסה להסדיר את הנשימות על מנת לחזור לישון, אלא עדיין ישנן הכנסות אויר קטנות ולא מלאות , המלוות בשיעול חזק ואגרסיבי- לפעמים יבש ולפעמים עם ליחה . תוך כדי זה הנשימות עם רעש כאילו אני מעשן / חולה אסטמה/ נשימות עם גרגירים / פיצפוצים . במידה ומגיע היום / תחילת יום עבודה, הכל מסתדר, אני לומד עובד ורץ 10 ק"מ , אך בלילה סיכויי טוב שהנושא יחזור שנית ולא ייתן לי לישון. מה עלי לעשות ? על מה התסמינים יכולים להצביע ? תודה ,

24/12/2010 | 14:45 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

לפנות לרופא. תחושת המחנק יכולה להיות ממספר גורמים אחד מהם הוא גודש בדרכי אוויר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)