קלאבסילה פנאמוניה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/10/2010 | 18:47 | מאת: ניר

חמי מאושפז בטיפול נימרץ עקב תאונת דרכים, יש פגיעות פנימיות עם שיפור רב עדיין מונשם מיזה 10 ימים נימצא בהכרה, ללא בעיות רפואיות קודמות, בן 71, קיבל ליפני כשלושה ימים חיידק טורף בשם קלאבסילה פנאמוניה כנראה במעי הגס, השאלה היא מה ההיתערבויות המקובלות בטיפול בחיידק זה, מה הסיכוי שהחיידק יחוסל, לגבי מי שנימצא איתו במגע האם יש סכנה להידבקות ואיך אפשר לימנוע??.?

24/10/2010 | 10:06 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

יש להמנע ממגע ישיר על מנת לא להעביר את הזיהום. לגבי טיפול יש בדיקות שמאבחנות לאיזה אנטיביוטיקה החיידק רגיש

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)