כיצד להגיש עזרה במקרה כזה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/06/2010 | 13:57 | מאת: נירה

כיצד היה עלי לעזור כשראיתי אדם שנפצע ברקה כי נפל מהאופניים על הכביש ולא פגעה בו מכונית אלא החליק, ואחרי שעמד על רגליו ונשען על מכונית בצד הדרך, אמר שיש לו בחילה והחל לגלגל עיניים כלומר ראו רק לבן בעיניו ועיניו היו חצי סגורות ויצא רוק בצורת קצף בצבע לבן, וזה נמשך בערך דקה וכשביררתי איתו מה קורה לו, כי רציתי לעזור , הוא אפילו לא הגיב. המזל היה שבמקרה עבר אמבולנס פנוי באותו מקום ומיד עצר. אבל מה עלי לעשות במקרה כזה כשאין עזרה מידית ? וברור לי שקודם חובה להזעיק אמבולנס.

22/07/2010 | 09:37 | מאת: אורן

שלום נירה, סביר מאוד שבמהלך החיים שלנו, ניתקל במצב חירום המחייב הגשת עזרה ראשונה מיידית. כמו שאמרת אכן היה נכון להזמין אמבולנס, עלייך לדאוג לסביבתך פן תסכני את עצמך ותפגעי, ולאחר מכן ישנה אפשרות להגיש לפצוע סיוע בהתאם להכשרתך. שימי לב. ניתן להזיק לפצוע לכן כדאי לעבור הכשרה מסודרת בתחום מתן עזרה ראשונה, קיימות חברות רבות המעבירות קורסים,בהצלחה!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)