חם גבוה ומתמשך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/09/2009 | 00:24 | מאת: א

לילה טוב כבר 3 ימים שבני בן השנה ו3 חודשים עם חום גבוהה שהתחיל ב39. היום נעשו בדיקות שתן ודם - תקין (לדעת הרופא,כנראה ויראלי). הילד חסר תאבון,מהבדיקות מסתמן שיש צורך לשתות יותר אבל קשה ליישם בפועל. כשיש חם של 40.5 הנורופן מודיד רק 2 מעלות בערך.יש מעט מאד נזלת ואין שיעול.יש חוסר שקט ובכיינות לא אופיינית-לא הפאטי.היום הקיא אחרי שסיים לאכול... מה לעשות שהחם מתמשך? איך להוריד? לגשת לבי"ח? עצה דחופה בבקשה. תודה מראש א

03/09/2009 | 07:20 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

יש להוריד את החום באמצעים שונים כמו אמבטיות פושרות ותרופות. אם הילד עבר בדיקות ואין סמנים לזהום חיידקי אז כנרא צודק הרופא ומדובר בזהום וירלי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)