סכויי הדבקה בשפעת החזירים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/06/2009 | 11:36 | מאת: ליז

הבן של חברתי הרגיש לא טוב ביום ראשון עם סימני חום ושפעת היות ובבית סיפרו אובחנו מספר ילדים עם שפעת החזירים הוא נשלח לבדיקה ובמקביל קיבל טיפול בתמיפלו ורק כעבור ארבעה ימים קבלו תשובה שאכן זה חיובי שאלתי האם ישנה אפשרות של הדבקה גם אם האדם בריא וחש בטוב (ארבעה ימים לאחר הופעת התסמינים ושלושה ימים של לקיחת התרופה )? יש לציין כי החום הופיע רק יום אחד וחלף למוחרת ואותו ילד חש בטוב כבר למחרת(שפעת קלה מאוד? האם יש סיכוי להדבקה לפי הרשום מעלה? אשמח לתשובה מהירה על מנת להרגיע את הסובבים.

01/07/2009 | 06:58 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אפשרות הדבקה קיימת תמיד. לא ההיתי מוטרד מכך מכוון שמדובר כרוב לוודאי בשפעת רגילה. (כלומר שפעת החזירים בסופו של דבר ובמיוחד באנשים בראים אינה יותר משפעת רגילה)

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)