אלחוש ?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/03/2009 | 00:32 | מאת: ClickRisk

כאשר מחדירים למאושפז זונדה, האם יש מניעה כלשהי לאלחש/להרדים את איזור הגרון/צוואר/וושט טרם החדת הזונדה ? חשוב לציין שלאדם אין בעיה באיזור זה, אלא בקיבה, לכן לא ברור מדוע מתעקשים (ללא הסבר) שלא להפחית מהתהליך הכואב, ע"י הרדמה/אלחוש. האם יש סיבה לכך, או שאין בעיה להרדים/לאלחש את המקום לפני ביצוע הפעולה ? תודה.

23/03/2009 | 10:19 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הנוהג הוא לשים משחת לידוקאין אל הזונדה עצמה. לא נהוג לאלחש את גרון צוואר מכוון שפעולה זו עלולה לגרום להעלמות ה גאג רפלקס ולאספירציה(שאיפת חומר לא רצויה לראות)

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)