זריקת טטנוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/06/2002 | 18:37 | מאת: אלי

שלום אני מתחיל ללמוד שנה הבאה רפואה. רציתי לעשות את זריקת הטטנוס לקראת הלימודים (יותר נכון זה חובה) והרופא שלי אמר לי שכבר קיבלתי טטנוס וזה תקף לכל החיים ומקבלים זריקה רק אחרי פציעה של דברים חדים או נשיכה של חיות. כלומר הזריקה היא אחרי החשיפה למניעת התקדמות המחלה במידה והיה זיהום. מצד שני כל הזמן אומרים שהזריקה תקפה ל- 5 שנים וצריך כל הזמן לקבל חדשה, לכן לא ברור לי העניין? תודה אלי

05/06/2002 | 01:37 | מאת: סטודנטית לרפואת חירום

ראשית הרופא שלך טועה. משרד הבריאות מחייב אותך (כסטודנט לעתיד בתחום הרפואה) בקבלת מנת דחף של טטנוס [כמו גם הרבה זריקות אחרות שכלל האוכלוסיה לא נדרשת לקבל מנת דחף מהם] בהנחה שקיבלת בעבר טטנוס (ובטוחני שקיבלת). אכן רוב האנשים יקבלו את הזריקה בעת הצורך ונכון שמנת טטנוס מכסה אותך בין 5-10 שנים. בכל אופן לכל החיים לא.

08/06/2002 | 17:03 | מאת: דייב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)