מחלת חצבת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/02/2008 | 21:03 | מאת: אור

שלום, ביום שבת בקרתי במוקד מכבי יחד עם בן זוגי וילד בן חמש וחצי. היום קיבלנו הודעה שכל מי שנכח במוקד ביום שבת עליו להגיע לבצע חיסון נגד חצבת.| בני קיבל חיסון באוק 03' ולכן נאמר לי שאינו זקוק לחיסון. לעומת זאת , נאמר לנו במוקד שאני ובן זוגי צריכים להתחסן למרות שקיבלנו חיסון כזה בגיל הינקות(אמצע שנות השבעים ). כמו כן, נאמר לי שיתכן ונצטרך לתת לבתי בת 7 חודשים מנת נוגדנים מאחר ויכולה להיות הידבקות עקיפה(היא לא היתה במוקד). יש לי מס' שאלות שלא קיבלתי עליהן מענה אחיד - התייעצתי עם רופת ילדים , רופא משפחה ורופא מהמוקד: האם לחיסון יש תופעות לוואי, האם בן זוגי ואני שחולים בשפעת/דלקת גרון יכולים להתחסן, האם כדאי בכל מקרה לתת לבתי הקטנה מנת נוגדנים - האם יש לכך תופעות לוואי? להתייחסותך אודה.

07/02/2008 | 11:24 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אני חושב שלרפוא המומחה ברפואת ילדים יש ידע נרחב יותר בנושאים הנ"ל

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)