צילום חזה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/02/2008 | 15:47 | מאת: הודיה

בס"ד היי ד"ר, בצילום חזה דווח: הודגמה הצללה בחלקה רטיקוטלרית ב- LUL - תסנין הצללה נוספת בלינגולה של LUL יתכן אטלקטזה לוחית ב RUL עם סימני איבוד נפח הצללה עדינה נוספת ב- RLL אין עדות לתפליט. צל הלב אינו מוגדל. אני בת 34. חוץ מדלקת ריאות שהרופא אתמול במוקד אמר שיש לי, מה הדבר הנוסף שהוא אמר שצריך ללכת ליעוץ עם רופא ריאות. האם זה משהו חמור מאוד? מה זה אטלקטזה לוחית ומה זה איבוד נפח??? אציין שאני מעשנת בערך קופסה ליום. תודה על עזרתך.

06/02/2008 | 08:09 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אטלקטזה זהוא תמט של חלק מהריאה. וכל השאר נובע מכך איבוד נפח וכד

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)