גביהה בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/10/2007 | 10:46 | מאת: ספיר

שלום אני נערה בריאה בת 16 וחצי. יש לי גוף בריא לחלוטין ואף כייאה לממוצע בגילי. גובהיי הוא 162 ס"מ. הוריי אינם גבוהים במיוחד. אמי לא עולה על גובה 165 ס"מ ואבי גם הוא לא עולה על גובה 1.77 ס"מ. קיבלתי מחזור לפני 4 שנים ועל פי מחקרים שקראתי הסבירות שלי לגבוה היא זניחה. הם יש דרך שבה אני אוכל לזרז את הגוף בשביל לגבוה? שמעתי על תרופת סבתא שאם אוכלים שמרים אז גובהים. איני יודעת האם זה נכון ואני יודעת אם זה מנפח את הגוף. אשמח לתשובה במהירות מכיוון שעניין הגובה ממש מציק לי. תודה רבה וחג שמח!

07/10/2007 | 09:18 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אין אפשרות לשנות את הגובה הסופי אלא בזרת תרופות כמו הורמון הגדילה. הורמון זה ניתן במיקרים קיצינויים בלבד. את בהחלט יכולה להתיעץ עם רופא המומחה לגדילה.

13/03/2009 | 00:59 | מאת: עוז

שלום רציתי לדעת אם אני בן 16 ואני מטר 1.70 אם אני יכול לגבוהה עוד.. ?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)