יעוץ לדבי פציעה בברך...

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/09/2007 | 08:50 | מאת: אריק(24)

שלום לכולם, לפני כחודש וחצי נפלתי וקיבלתי מכה חזקה בברכי (ממש ב"פיקה"). כמה שעות לאחר מכן האיזור התנפח מאוד ללא שינוי צבעים. לא יחסתי לפגיעה חשיבות רבה והנחתי שזו סתם מכה יבשה...לאחר כמה ימים שבהם צלעתי המצב השתפר טיפה - הנפיחות ירדה ויכולתי לדרוך עם יותר משקל על הרגל. לאחר שבועיים עדיין הרגשתי אי נוחות וחולשה באותה רגל והחלטתי ללכת לרופא כללי.(חשוב לציין שאני נמצא כרגע בחו"ל ואיני יכול להשתמש בשירותי קופת החולים בארץ). אותו רופא הסתכל על הרגל ואיבחן שיש לי מים בברך וכנראה שיש לי קרע ברצועה הקידמית בברך...הוא אמר שאין יותר מדי מה לעשות ושאני צריך קצת להניח לרגל אבל עדיין להפעיל אותה מעט על מנת להזרים את הדם באיזור. הוא הוסיף שאם הייתי בארץ סביר להניח שהיו עושים לי צילום "אם אר איי כדי לראות בדיוק מה קרה שם אבל סביר להניח שיראו שזה קרע ויגידו לי את אותו הדבר שהוא אמר לי מלחתחילה - להניח לרגל ולחכות שזה יעבור..בכל מקרה הוא טען שהוא במצבי לא היה כושה צילום מפני שזה נוראה נוראה יקר בחו"ל והאמת שגם ככה איני יכול לממן זאת עכשיו.מאז הלכתי לעוד רופא אחר והוא אמר אותו הדבר. מאז הפציעה עבר חודש וחצי..אני דורך על הרגל כרגיל ואיני צולע אבל מרגיש באי נוחות בברך..חמימות מתמדת ו"נמלים" על הפיקה. אני מתלבט נורא אם לחזןר לארץ ולעשות צילום או פשוט לתת לזה זמן ולראות אם זה משתפר. נורא אודה לכם אם תייעצו לי מה לעשות..מה הסיכונים שיש (אם יש) ובלמשוך את הסיפור הזה ובכלל כל עיצה רפואית שהיא תתקבל בברכה. תודה!

30/09/2007 | 09:48 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

קרע של רצועה בברך דורש בדרך כלל תיקון ולכן יש צורך באבחון ע"י MRI

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)