הדבקות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/08/2007 | 09:45 | מאת: עופר

שלום רב , קצת רקע לפני השאלה: יש לנו קרוב שמשתמש בסמי הזיה.. הוא היה עכשיו כמה חודשים בחו"ל באיזה קהילה כזאת.. ייתכן והיה מגע מיני עם מישהי שגם משתמשת בסמי הזיה ואולי בעבר או בהווה בקוקאין.. רצינו לדעת האם כיום לאחר שחזר יש חשש מהדבקות במחלות מסוכנות בינהן צהבת C מפגישה עימו, שהייה באותו בית ואכילה מאותם כלים? (אציין שבעבר היו לו בעיות שיניים לא ידוע לי האם עדיין ולכן ייתכן ויש חשש לדימומים מהשניים) האם יש מניעה מלהפגיש אותו עם ילדים קטנים? תודה מראש

28/08/2007 | 13:08 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

במידה והוא משתמש במזרקים לא סטרליים יש סכנה לצהבת. רוב הצהבות מועברות ע"י מגע בין הנשא לנדבק.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)