נפצעתי מנפילה על אדמה - בבקשה תשובה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/03/2007 | 15:09 | מאת: אמילי

שלום רב, נפלתי במדרכה שהיתה מלאה באדמה וחול ונפצעתי בכמה מקומות בגוף. הפצע העמוק והגדול הוא בברך. מיד כשהגעתי הביתה שטפתי את האזורים שנפצעו במים וסבון וחיטאתי ביוד. עלי לציין שזה קרה לפני 10 ימים, חשבתי שאולי אגש למיון, לצורך קבלת דחף נגד טטנוס, אבל לצערי התרשלתי ולא עשיתי זאת. מאז אני מחכה שהפצעים ירפאו ואכן ברוך ה' יש שיפור בהבראה שלי. מה שבכל זאת מטריד אותי זה הפצע בברך שמאל. אתמול בבוקר קמתי עם כאבים לאורך כל הרגל וניגשתי לרופאה בקופ"ח. היא אמרה שהייתי צריכה לגשת תוך 72 שעות וכעת לא ניתן לבצע זריקת חיסון נגד טטנוס ולמעשה אין מה לעשות. לצערי אתמול בלילה המשיכו הכאבים ואף הרגשתי דפיקות לב וקוצר נשימה (לא בטוח ששיך לנושא הפציעה כי אני בגיל המעבר ומדי פעם זה קורה אצלי). ושאלתי היא: האם יש בדיקת דם או דרך כלשהי שבאמצעותה אוכל לקבל לוודא שאין בגופי חיידק טטנוס (גם לא רדום)? בבקשה תשובה דחופה, אני מאוד מוטרדת וחסרת מנוחה.

24/03/2007 | 22:22 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

לדעתי הבעיה אינה טטנוס אלא זהום ויש לגשת לבדיקה רפואית לטיפול

25/03/2007 | 14:49 | מאת: emili

תודה ד"ר טל אור אכן קבעתי תור לרופא לבדיקה בינתיים אשמח לקבל תשובה על השאלה ששאלתי: האם יש בדיקת דם שיכולה לשלול אפשרות של טטנוס? לתשובתך אודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)