לחץ דם ומחלות נלוות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/12/2006 | 11:36 | מאת: אלעד

שלום רב, אמא שלי סובלת מלחץ דם גבוה והשבוע הגיעה למיון עם לחץ דם של 220/113 ואבחנו לה התחלה של "רטינופטיה היפרטנסיבית" לא מצאתי לזה פירוש בשום מקום ולכן אני פונה לפה לקבלת עזרה, כדי שמישהו יסביר לי מה זה המילה המפחידה והארוכה על כל השלכותיה... בתודה מראש, אלעד.

24/06/2008 | 21:19 | מאת: נמרוד גלעדי

שלום רב, בעקבות יתר לחץ דם+קרע ברשתית של העין שתוקן בבי"ח באמצעות לייזר לאחרונה אובחנתי גם ב רטינופתיה היפרטנסיבית.( גבר בן 31 ) מהי אבחנה זו ? האם צריך להמשיך במעקב כלשהוא לגבי זה? רפואי\תרופתי ? תודה מראש , נמרוד גלעדי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)