עיסוי קרוטיד וחרדה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/12/2006 | 16:18 | מאת: אורית

אני סובלת מהתקפי חרדה, הייתי רוצה לדעת אם זה לא מסוכן לעסות את הקרוטיד על מנת להרגיע את החרדה. שמעתי שזה מפעיל את המערכת שמרגיעה את החרדה. אשמח לתשובה

12/12/2006 | 19:16 | מאת: נתי

קרוטיד זה לא הווריד שעובר ביד שבד"כ בודקים איתו דופק?

16/12/2006 | 01:43 | מאת: שלומית

קרוטיד - http://www.infomed.co.il/glossary/g_2858.htm

25/09/2009 | 19:33 | מאת: חובשת

עיסוי קרוטידי היה בשימוש לא מזמן במדא , והיחיד שהיה מורשה במתן הפעולה הזאת הוא פראמדיק\רופא..זוהי פעולה שנועדה לגרות את עצב הואגוס מה שמאט את קצב הלב .. הייתה נפוצה במקרה ונטריקולר טאכיקרדיה ודופק מהיר וכו מן היפר ואנטילאציה קרי חרדה הסכנות בכך הן טרומבוזיס (איסכמיה למוח) ,התעלפות ואף מוות , בגלל סכנות אלו פעולה זאת הוצאה מכלל שימוש והוחלפה בהוראה לחולה ללחוץ על הבטן התחתונה ולגרום לתחושת פעולת מעיים מה שמעורר את עצב הואגוס וגורם להאטה בקצב הלב . מקווה שעזרתי, בכול אופן אין לראות במתן מידע זה כהמלצה לטיפול זה או אחר ויש להתייעץ עם רופא בכול פעולה רפואית כול שהיא .

06/02/2012 | 12:35 | מאת: גיא

אני סובל מחולשה מאוד קיצונית. עומד להיתעלף .קור קיצוניי .סחרחורת. המצב הולך ומידרדר. כרגע על סמך הבדיקות לא מצאו משהוא. רופא אחת אמרה לי שייתכן שזה קשור לעצב הווגוס .זה מיסתדר לי. אני גם עושה ספונטי עיסוי לצוואר ולבטן ומרגיש שזה עוזר לי אבל עדיין אני ממש מרגיש לא טוב הדכאון והחוסר רצון לחוית מתחל לתת איתותים. השמח אים משהוא יכול להוסיף מידע

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)