חום גבוה ועילפון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/11/2006 | 14:40 | מאת: טל

לבתי בת ה- 19 החיילת היו כאבי גרון וחום גבוה של 39 מעלות. בקצין העיר קיבלה טיפול של ראפאפן 500 מ"ג פעמיים ביום + 2 כדורי דקסמול שלוש פעמיים ביום. למרות שפעלנו לפי הוראת הרופא הכדורים שלקחה לא השפיעו ,כאבי הגרון התעצמו, החום עלה ל-40 מעלות וסרב לרדת. ניסינו לעשות לה אמבטיות קרות שלא הועילו ובשלב כלשהו היא התעלפה. האם מצב זה מצדיק להתפנות למיון? כמו כן מה יכולות להיות ההשלכות במידה ולא מתפנים למיון חממשיכים בהליך הרפואי שקיבלה?

20/11/2006 | 14:27 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

התיאור מתאים לזהום ויראלי ולכן האנטיביוטיקה לא משפיעה. המחלה עוברת לבד, יש להקפיד שהחום לא יעלה גבוה מאד לטפל בעזרת אקמול או מורדי חום אחרים כמו אדויל

06/01/2007 | 10:06 | מאת: קרן אור

שלום, בני בן 10 חודשים וחצי והיום זהו כבר היום החמישי שמופיע לו חום (38.5 היום , אך בימים הראשונים החום היה גבוה מאד(39-40).הוא משתעל ויש לו נזלת. ראה אותו הרופא וציין שזה וירוס. הוא מטופל בסירופ נגד שיעול וצינון ועם אקמולי להורדת החום.יש לציין שתמיד אחרי אקמולי יורד החום. האם יש מקום להתפנות למיון,למרות שזהו לא מצב רצוי מאחר ושם יש מחלות נוספות שיוכל להידבק בהם? ואם לא מתפנים למיון,האם זה מסוכן להישאר בבית עם אותו טיפול? אודה על תשובה מהירה תודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)