שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/02/2002 | 20:49 | מאת: מיכל

לפני מספר חודשים היה לי התקף אסטמה. הזמינו ניידת טיפול נמרץ (הגזימו) במהלך הנסיעה הרופא הכניס לי ליד את המכשיר שמתחבר לאינפוזיה - מחט שיש לה פקק, והכניס א"ל לוריד חומר שקוף - הוא אמר שזה נגד התקשרות. מה בדיוק החומר הזה? האם תמיד מזריקים אותו אחרי ששמים את המחט של האינפוזיה? תודה רבה!!

12/02/2002 | 06:44 | מאת: big.g

מיכל! אם אני כבר מתכוון לענות ברצינות אז עד הסוף. 1) "המכשיר שמתחבר לאינפוזיה" נקרא ונפלון, ויש לו זכות בפני עצמה. בעזרתו יש לנו גישה לוריד. אחרי הדקירה הראשונית המחט מוצאת ונשאר צינור פלסטי שקוף שדרכו ניתן, אם צריך, לתת תרופות ונוזלים. 2) מכיוון שברגע שיש דרך כניסה למחזור הדם, אז זאת גם דרך יציאה. הפקק נועד כדי שדם לא יזלוג אל מחוץ לוריד. בחלק העליון יש שסתום חד כיווני שדרכו ניתן לתת תרופות ממזרק ולהשאיר פתוח. 3) הדם שמצטבר באיזור הפקק ששמו לך מתחיל להיקרש ברגע שאין לו לאן להמשיך. אם יווצר שם קריש, יסתם הפלסטיק וכל העבודה היתה לחינם. לכן מבצעים שטיפה של הונפלון. 4) התמיסה המקובלת לשטיפה היא תמיסת נתרן-כלורי בריכוז 0.9%. ניתן לכנותה גם NORMAL SELINE. 5) ועוד דבר קטן. במידה וקורה לך שוב, אם את מרגישה שאת לא צריכה ניידת טיפול נמרץ, תתקשרי בעצמך למד"א ותבטלי אותם, אפילו אם כבר הזמינו אין בעיה. אם תרצי, יישלחו לך אמבולנס רגיל שיפנה אותך לחדר המיון הקרוב, שוב, רק אם תרצי. רק בריאות!!!!!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)