לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/08/2006 | 16:25 | מאת: א.ר

שלום רב, סבתא שלי בת ה- 86 סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת בנורמיטן 12.5 מ"ג פעם אחת ביום ובנורבסק 5 מ"ג פעם אחת ביום. לחץ הדם שלה עם הטיפול התרופתי הנ"ל הוא: 140/70. בשבוע האחרון לחץ הדם ירד ל- 105/55 ללא כל סיבה או סימנים. כשזה התחיל, הפסקתי לה את הטיפול בנורבסק והיא כרגע רק עם 12.5 מ"ג נורמיטן (משום שהיא מקבלת נורמיטן לתעוקת חזה). היא החלה לשתות יותר. עם כל זאת, עדיין לחץ הדם הוא 105/55. יש לציין שאנחנו גרים בצפון והיא מאוד לחוצה ועצבנית בשל המצב, לכן מידי פעם מופיעים אצלה דקירות בחזה למספר שניות ונעלמים. האם מדובר במשהו רציני? מה ניתן לעשות בנידון? תודה רבה.

06/08/2006 | 08:10 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

ראשית לא ההיתי מפסיק תרופה בלי התיעצות עם רופא משפחה. ושנית הלחץ הדם הזה תקין. ובכל מקרה יש להתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר אותה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)