קוץ בגרון-דחוף!

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/07/2006 | 14:06 | מאת: מריה

שלום, יום חמשי אכלתי גרעינים ואיכשהו חתיכת קליפה פיצית נתקעה לי בגרון כמו שקוץ נתקע בעור. ניסיתי כל דבר אפשרי לאכול אוכל קשה, לחם, שתיה קרה, שתיה חמה ושום דבר לא עוזר. בדקתי במראה והקוץ נמצא בתוך הגרון בצד אבל רואים אותו והוא ממש קטן. כואב לי לבלוע רוק וזה ממש מפריע ואני מפחדת שיהיה לי זיהום או משהו כזה. מה אפשר לעשות בשביל להוציא את זה? אם אפשר ללא לפנות לרופא... ואם פונים לרופא אך איך בדיוק יוציאו את זה? אני ממש מודאגת, תודה!

15/07/2006 | 17:09 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

יש אכן לפנות לרופא. ויש אמצעים שנוים לשלוף את הקוץ ממקומו.

16/02/2008 | 11:37 | מאת: ש.

שבת בבוקר. אכלנו דגים - דג קרפיון, ולפתע נישנק בני בן ה-12 והתחיל להשתעל חזק. קוץ מהדג נתקע לו בגרון. ניסינו לתת לו לשתות מים, לאכול לחם, לאכול סלט והוא מאדים כולו, ולא יכולל לבלוע. מה עושים?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)