דם בצואה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/04/2006 | 10:20 | מאת: שחר

שלום רב, אני בן 24, בריא בדרך כלל. לפני כשלושה חודשים הבחנתי להפתעתי בדם בצואה (תוך כדי ניגוב). רופאת המשפחה המליצה על טיפול בנרות ואכן הבעייה עברה לאחר מספר ימים. כעבור כחודש התופעה חזרה, שוב השתמשתי בנרות ושוב הבעייה נפתרה. לפני כשבוע, חשתי כאבים עזים בעת מתן צואה, ומאז כאבים אלו נמשכים, מה גם שאני חש אי נוחות רבה בעת ישיבה. פניתי לרופאת המשפחה, שהפנתה אותי הפעם לפרוקטולוג/כירורג, אשר הפנה אותי למיון --> בבי"ח כרמל ביצעו לי בדיקת דם והסתכלות --> גילו שבדיקת הדם בסדר, חדש לפיסורה והמלצה לבדיקת קולונוסקופיה, כמו-כן קיבלתי מרשם ללאבילאק ולמשחת עזרקאין. שאלתי היא מה לדעתך הסבירות הגבוהה ביותר למה שיש לי ? כמו-כן, האם בדיקת קולונוסקופיה הכרחית לדעתך במקרה זה ? (דיברתי עם כירורג מומחה ברמב"ם, ד"ר בשארה, והוא אמר לי שלדעתו הוא יכול לבדוק אותי ללא בדיקה זו). ודבר אחרון - האם שימוש בלאבילאק עלול לגרום לתלות בו ? האם זה מסוכן ? תודה רבה מראש, שחר

27/04/2006 | 13:29 | מאת: גולשת

שחר, שאל גם בפורום 'פרוקטולוגיה' של ד"ר עודד זמורה, ובפורום 'גסטרואנטרולוגיה-מחלות דרכי העיכול' של מרכז רפואי רבין.

27/04/2006 | 13:33 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הנל\ך מקבל טיפול טוב והחשד לפיסורה הגיוני. אני סומך מאד על ד"ר בשארה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)