חשיפה לגזי פליטה של מנוע דיזל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/04/2006 | 16:09 | מאת: עידן

שלום! נחשפתי במהלך שירות מילואים בשל תקלה לגזי פליטה של מנוע דיזל(Diesel exhaust fumes), בתוך קרון סגור למשך כחצי שעה. למיטב ידיעתי, מדובר בתערובת של פחמן חד חמצני, תחמוצות חנקן וגופרית, דיוקסינים ותרכובות ארומטיות אחרות. בדיקת דם בחדר מיון הראתה ערכים נורמליים, פרט לקרבוקסיהמוגלובין 3.4% (אינני מעשן, הבדיקה בוצעה כ12 שעות לאחר החשיפה). לאחר טיפול בחמצן למשך 12 שעות, אני חושש שנותרו תרכובות מסיסות שומן בגופי. עצות לטיפול? בתודה מראש.

11/04/2006 | 11:08 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הגוף המיעץ הטוב ביותר הנושא זה הוא: המרכז הארצי ליעוץ בהרעלות 04-5421900

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)