הכשת נחשים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

28/02/2006 | 20:38 | מאת: snakedemon

במקרה של הכשת נחש ישנן הפעולות הבאות לעשותן: 1)לא להיכנס לפאניקה 2) אם ניתן לצלם את הנחש לצלם אותו. 3)לשים ח"ע כ-5 ס"מ מעל למקום ההכשה במידה ועברו 5 שניות. 4)לתת למוכש לשתות הרבה מים 5)לעשות עירוי דם 6)להזעיק אמבולנס 7)למנוע מהמוכש לזוז 8)להשכיב את המוכש אם אפשר-להעבירו כשהוא שכוב לביה"ח 9)לא להכניס לפאניקה את הסובבים 10)לא לתת למוכש לקום מתנוחתו(אלא אם זה להשכיבו). 11)להקפיד על עירנותו של המוכש השכבת המוכש מאיטה את זרימת הרעל. הח"ע נועד למנוע כליל זרימת דם וארס. שתיית מים נועדה לגרום למוכש להזיע ולהוציא חלק מהרעלים בגוף. ארס נחש בד"כ תוך חמש שניות מתפשט בכל הגוף. עירוי דם נועד למנוע התפשטות ארס בצורה חלקית תנועות המוכש יגרמו לארס להתפשט במהירות גדולה יותר פאניקה תגרום למוכש להאצת פעימות הלב ולהגברת זרימת הדם ולהתפשטות מהירה יותר של הארס.הארס יכול לפעול תוך שניות ולגרום לסחרחורות,איבוד הכרה ועוד.

18/06/2006 | 21:59 | מאת: איציק

אני מסתייג מהדברים הנאמרים פה!!!!!!!!! אמליץ לעיין בספרם של קודינסקי&דונחין: עזרה ראשונה להצלת חיים, בעמודים 256-257, המחברים הוכיחו את מומחיותם בתחום רפואת החירום בארץ.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)