כאבים אחרי תאונה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/02/2006 | 20:48 | מאת: ארי

שלום, לפני כמה חודשים עברתי תאונת דרכים. הגעתי למיון והתלונני על כאבי צוואר וגב. במיון הרגשתי חוסר התייחסות ואפילו זילזול מסויים וחוסר אמון מצד הצוות. לאחר כמה חודשים שהכאבים התגברו התברר שאני סובל מפריצת דיסק חמורה. אני חש כעס מסויים שכן אולי היה ניתן למנוע את החומרה שבפריצה אם היו עושים לי ct בזמן והייתי מקבל הדרכה נכונה (לא להרים חפצים כבדים וכו'). האם אתה סבור שאני כועס לחינם? האם במקרה של תלונה כזאת מקובל לערוך ct לוודא שהכל בסדר או שלא?

27/02/2006 | 09:29 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

פריצת דיסק בגב תחתון אינה בהכרח קשורה לכאבי הצוואר והגב שהיו לאחר התאונה. הנוהג לאחר חבלה הוא להתרשם מהפצוע ולבצע צילום או CT בהתאם להחלטת רפואית. נכון שהיום יש נטיה גדולה יותר לבצע CT של עמ"ש. אך כמויות הקרינה הקשורות בכך הם גדולות ויש שנמנעים מ CT לאחר בדיקה קלינית בכדאי לחסוך מהחולה קרינה מיותרת

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)